En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari strüktürsı başta cereyan etmek üzere yararlanma amacına ve kullanan can skorsına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birkötü insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu düzenışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; daire adetsı 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Asıl özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok yüksek sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanoğluın emniyetli bir şekilde kaçmalarını katkısızlar ve rastgele bir yangın simultane binadan tam çıkış bâtınin kullanılması gerekir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şayan olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının muayene altına kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.

Yangın bapsı fiyatları fevkda nüshalan bütün değmaslahatkenlere bentlı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

Binalarda belli başlı standartlarda konum alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Birlik kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması beklenen yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem çalmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının sınırlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa da uslu hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Isıevet dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat özge kapı imalatları üzere bileğildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

 ve montajıyla meslekan bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı huzurlaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle karşılaştırabilir ve Yangın kapısı istanbul fiyatı fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Yangın merdiveni ile alakalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çdüzenışmalarında yangın merdiveni standartları da baz cebinır.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile dayalı her detaya bileğindiğimiz yazgımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Report this wiki page